top of page
Пошук

НА ФІ СТАРТУВАЛА СПІЛЬНА З GLOBALLOGIC СЕРТИФІКАТНА ПРОГРАМА «ІНЖЕНЕРІЯ ВБУДОВАНИХ СИСТЕМ»




У четвер, 1 жовтня декан факультету інформатики Андрій Глибовець та координатор університетських програм GlobalLogic Євген Сакало зустрілися зі слухачами сертифікатної програми «Інженерія вбудованих систем» на першій лекції курсу «Електроніка та цифрова електроніка».

 

Над розробкою сертифікатної програми «Інженерія вбудованих систем» понад три місяці працювали викладач НаУКМА Ярослав Вознюк та інженер GlobalLogic Андрій Тимков. Вона спрямована на вивчення технічних (апаратних) засобів системного програмного забезпечення комп’ютерних систем і мереж універсального та спеціального призначення та їх компонент, що використовуються при побудові вбудованих систем. Це абсолютно нова програма, яка дозволить студентам поглибити навички розробки програмних застосунків під різні апаратні платформи, а також набути базові знання з електроніки та схематотехніки.


«Ми дуже задоволені, що вже розпочали реалізацію нашої співпраці з GlobalLogic – коментує декан факультету інформатики Андрій Глибовець. – Маю зазначити, що це якісно новий рівень співпраці індустрії та університету. Ми, вперше в історії нашого факультету, а, можливо, і університету – уклали тристоронній договір між НаУКМА, GlobalLogic та викладачем, котрий отримуватиме доплату за викладання на курсі. Це абсолютно відповідає нашій філософії та баченню: ІТ компанії повинні максимально долучатися до підтримки університетів, аби професійні викладачі залишалися в університеті та готували якісних фахівців».


Сертифікатна програма «Інженерія вбудованих систем» розрахована на 3 роки і доступна для бакалаврів факультету інформатики з другого року навчання. Для зручності, програма розбита на окремі вибіркові дисципліни: одна для другого року навчання, та по дві для третього і четвертого. Ці курси можна слухати окремо, як і будь-яку вибіркову дисципліну.


Цьогоріч на перший курс програми «Електроніка та цифрова електроніка», котрий викладатиме Ярослав Вознюк, записалося 63 студенти.

Слухачі цьогорічного курсу «Електроніка та цифрова електроніка» познайомляться з такими темами як:

· робота польових та біполярних транзисторів;

· побудова основних логічних елементів на транзисторах;

· організація шин даних, LVDS;

· побудова мультиплексорів та дешифраторів на логічних елементах;

· цифрова пам’ять;

· використання пам’яті для складних логічних функцій;

· основи FPGA та CPLD тощо.

Програма передбачає регулярну практику разом із менторами-технічними експертами з компанії, та участь у реалізації реальних проєктів.

Варто нагадати, що компанія GlobalLogic майже 20 років співпрацює з організаціями усіх основних галузей для створення унікальних продуктів, поєднання людей, рішень і можливостей для бізнесу. Центральний офіс GlobalLogic знаходиться у Кремнієвій долині у США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Компанія працює з клієнтами у сферах комунікацій, автопрому, охорони здоров’я, технологій, медіа і розваг, промисловості і напівпровідників. Компанія входить до п’ятірки найбільших IT-компаній України. #ФІ #НАУКМА

bottom of page